...
پلنر

چگونه استمرار در برنامه ریزی داشته باشیم؟

استمرار در برنامه ریزی دقیقا همان چیزی است که موفقیت شما را رقم می‌زند. داشتن برنامه ریزی اهمیت زیادی دارد. در عین حال پایبند بودن به برنامه و همین طور استمرار در آن مهم‌ترین بخش رسیدن به اهداف است. برنامه ریزی یک فرآیند چند وجهی است که به درستی انجام دادن هر کدام از اجزای آن ضروری است. به معنای دیگر هرکدام از بخش‌های برنامه ریزی چه در مرحله تهیه برنامه و چه مرحله اجرا اگر به درستی انجام نشود منجر به شکست خواهد شد.

یکی از چالش‌های افراد در اجرای برنامه ریزی پایبند نبودن به آن یا عدم استمرار در برنامه ریزی است. یعنی برنامه‌ای کامل و جامع تهیه کرده‌اند اما بعد از مدتی اشتیاقشان به برنامه کاهش پیدا می‌کند. شاید چند روزی به برنامه‌شان پایبند باشند اما بعد از مدت کوتاهی دیگر مطابق آن عمل نمی‌‌کنند. دلایل زیادی در این خصوص وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

انعطاف پذیری در برنامه ریزی چه نقشی دارد؟

انعطاف پذیری رکن مهمی در برنامه ریزی است و دقیقا همان نقطه عطفی است که باعث می‌شود شما به برنامه متعهد باشید. استمرار در برنامه ریزی ارتباط مستقیمی با انعطاف پذیری دارد. نه تنها خود برنامه ریزی بلکه اهداف هم باید انعطاف پذیر باشند. انعطاف پذیری این امکان را به شما می‌دهد تا با اتفاقات ناگهانی که در زندگی رخ می‌دهد و برنامه‌تان را به چالش می‌کشد کنار بیایید و بتوانید آن‌ها را مدیریت کنید و دوباره به روند برنامه برگردید.

در مثالی واضح‌تر اگر قرار است در یک ماه 5 کتاب بخوانید، برای 4 تا از آن‌ها برنامه ریزی کنید و اگر مطالعه 4 کتاب مطابق برنامه پیش رفت، می‌توانید کتاب پنجم را هم شروع کنید.

در واقع یک برنامه ریزی منعطف با داشتن هدفی مشخص اجازه می‌دهد هر گام آگاهانه‌تر و مطابق زمان جلو برود. درست است برای منظم بودن باید یک برنامه از پیش تعیین شده داشته باشید اما برنامه‌ای خشک و بدون انعطاف دقیقا منجر به شکست می‌شود.

این همان دلیلی است که برنامه‌ای مانند برنامه زیر را با شکست مواجه می‌کند.

بیدار شدن از خواب 6:45

صبحانه خوردن 6:50 الی 7

حاضر شدن 7 الی 7:10

حرکت به سمت محل کار 7:10 الی 7:55

شروع کار 8:05 الی 12:30

و الی آخر

قدم‌های کوچک و مستمر

انعطاف پذیر نبودن برنامه یکی از دلایل عدم استمرار در برنامه ریزی است اما این تنها دلیل نیست. برنامه ریزی نادرست و تقسیم بندی اشتباه هم عامل دیگری است که اجازه نمی‌‌دهد افراد به برنامه خود پایبند باشند. در یک برنامه ریزی درست و اصولی باید گام‌ها متناسب با زمان و هدف تقسیم شوند. اگر اهداف کوچکی که مشخص کرده‌اید برای زمان تعیین شده بزرگ باشند، نمی‌توانید به آن عمل کنید و این یعنی نمی‌توانید استمرار در برنامه ریزی داشته باشید. مهم نیست چقدر هدفتان را به گام‌های کوچک‌تر تقسیم می‌کنید اما باید این تقسیم بندی طوری باشد که بتوانید به آن عمل کنید.

هر بار که به دلیل برنامه ریزی اشتباه از پس گام‌های کوچک برنیایید، مایوس و سر خورده می‌شوید و نمی‌توانید به برنامه‌تان پایبند باشید.

آیا هدف خود را به درستی انتخاب کرده‌اید؟

اگر استمرار در برنامه ریزی ندارید شاید مشکل از اصل قضیه باشد، یعنی شاید هدف درستی را انتخاب نکرده‌اید. اگر برای اجرای برنامه ریزی خود به اندازه کافی اشتیاق و علاقه ندارید، باید نگاه عمیق‌تری به هدف و برنامه ریزی‌تان داشته باشید. به همین دلیل است که انتخاب هدف بسیار اهمیت دارد و باید با توجه به علاقه و ویژگی‌های شخصی انجام شود. در غیر این صورت تنها مدت کوتاهی می‌توانید به برنامه پایبند باشید.

کمال گرایی، دشمن استمرار در برنامه ریزی

یکی از چالش‌ها در برنامه ریزی، کمال گرایی است که به شدت موجب اختلال در مسیر حرکت می‌شود. در واقع افراد کمال گرا تقریبا به ندرت می‌توانند به برنامه خودشان پایبند باشند. آن‌ها به قدری عرصه را بر خودشان تنگ می‌کنند تا انجام برنامه روزانه به کاری خارق العاده تبدیل ‌شود.

فرد کمال گرا با هر بار شکست در هر بخش از برنامه کل برنامه را زیر سوال می‌برد و دیگر هرگز نمی‌تواند آن را به سرانجام برساند. بنابراین برای این که بتوانید به اصل استمرار در برنامه ریزی پایبند باشید باید برنامه ریزی معمولی داشته باشید. یک برنامه ریزی معمولی و نه چیزی آرمانی و کمال گرایانه!

برنامه ریزی را برای خود واقعیتان، همان فردی که اکنون هستید انجام دهید و نه برای خود رویایی و چیزی که دوست دارید، باشید!

مکتوب کنید تا انجام دهید!

قبول داشته باشید یا نه، نوشتن در برنامه ریزی اهمیت زیادی دارد. این که همه چیز را به ذهنتان بسپارید اصلا جواب نمی‌‌دهد. ذهن در بسیاری از موارد فراموش کار است. باید تمام آنچه می‌خواهید انجام دهید را یادداشت کنید تا در پایان هر روز بتوانید خود را ارزیابی کنید. در غیر این صورت نمی‌توانید استمرار در برنامه ریزی داشته باشید. با بررسی یادداشت‌های خود می‌توانید پی ببرید که چه ضعف‌هایی دارید و چه عواملی باعث می‌شوند تا به برنامه خود عمل نکنید.

برنامه‌تان را تغییر دهید!

اصلا لازم نیست نگران باشید. تنها کافی است بعد از شکست دوباره برنامه ریزی کنید. بعد از این که متوجه شدید به هر دلیلی به برنامه ریزی‌تان پایبند نیستید به جای این که قید برنامه ریزی را بزنید، به دنبال ایراد کار بگردید و دوباره برنامه ریزی کنید. مطمئنا این بار بهتر از پسِ ماجرا بر میایید چون بیشتر با چالش‌های برنامه و نقاط ضعفتان آشنا شدید.

نتیجه

استمرار در برنامه‌ریزی کلید طلایی موفقیت است. برنامه‌ریزی به شما این امکان را می‌دهد تا مسیری روشن و هدفمند برای رسیدن به خواسته‌های خود ترسیم کنید. اما آنچه این مسیر را به واقعیت تبدیل می‌کند، تعهد شما به اجرای مستمر برنامه‌ها و انعطاف‌پذیری در مواجهه با چالش‌هاست.

برای دستیابی به این هدف، ابزارهایی همچون دفتر برنامه‌ ریزی می‌توانند نقش اساسی ایفا کنند. با استفاده از این ابزار، شما می‌توانید وظایف، اهداف و پیشرفت‌های خود را مکتوب کنید و همیشه چشم‌اندازی روشن از مسیرتان داشته باشید. علاوه بر این، مکتوب کردن برنامه‌ها به شما کمک می‌کند نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید و در صورت نیاز، تغییرات لازم را به‌موقع اعمال کنید.

همیشه به یاد داشته باشید که موفقیت به یک‌باره به دست نمی‌آید؛ بلکه نتیجه گام‌های کوچک و پیوسته است. تعهد به برنامه‌ریزی و پایبندی به آن، شما را در مواجهه با چالش‌ها قوی‌تر می‌کند و هر روز یک قدم به اهدافتان نزدیک‌تر می‌سازد. دفتر برنامه‌ریزی شما نه تنها ابزاری برای سازمان‌دهی زمان، بلکه همراهی است که در این مسیر الهام‌بخش و یاری‌دهنده خواهد بود.

همین امروز با برنامه‌ریزی صحیح و استفاده از یک دفتر برنامه‌ریزی مناسب، گام اول را به سوی موفقیت بردارید و آینده‌ای روشن‌تر برای خود بسازید!

سبد خرید
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.